Adana disleksi - çukurova diyalog rehabilitasyon

Çukurova Diyalog Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, "adana disleksi" ve "çukurova disleksi" tedavisi vermenin yanı sıra "seyhan disleksi" alanında uzmanlardır. Çukurova Diyalog Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak MİSYONUMUZ, Öğrenme bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları, işitsel-algısal bozukluklar, sınıf performansını içeren çalışma bozuklukları gibi problemlerin hepsi disleksinin birer formlarıdır.
Bizim için tüm bireyler eşsiz yetenek ve beceriye sahiptir. Çünkü kişilerin içindeki özgün değere "adana dikkat eksikliği" inanıyor ve onların özgüvenini canlandırmalarına ve başarı yolunda potansiyellerini artırmaları ve hedeflerine ulaşmaları için çaba gösteriyoruz.
Eğitim kurumumuzun inancına göre "yüreğir disleksi" ve resimlerle düşünebilme becerisi verilmiş "adana disleksi" bir hediye ve yetenektir. Doğal güçlerin ortaya çıkarılması bireyin potansiyeline ulaşmasını sağlar.

Bu yüzdendir ki eğitim kurumumuzun misyonu Türkiye’de bulunan okul çağındaki öğrencilere işe yaramayan geleneksel öğrenme metodlarına alternatif tekniklerle çözüm sağlayan, nitelikli öğrenme stillerine sahip olabilecekleri hizmet "adana dikkat eksikliği tedavisi" sunmaktır.

Bu bağlamda okuma-yazma, matematik ve dil-konuşma bozukluğu olan öğrencilerimizin kapasitesini artırmak en önemli gayemizdir. VİZYONUMUZ, Çukurova Diyalog ailesi olarak amacımız; dil ve okuma yazma bozukluğuna sahip okul çağındaki bireylere akademik hayatlarında ihtiyaçları olan daha zengin ve güçlü kaynak ve metodlara sahip olacakları bir gelecek yaratmaktır.
İnanıyoruz ki bütün öğrenciler -ekonomik seviyesi gözetmeksizin- dislektik problemlerini çözme fırsatına sahip olmalı.
Çukurova Diyalog Ailesinin, dislektik problemlere sahip insanların kendini en iyi yansıtan bir organizasyon olarak görülmesi başlıca hedefler arasındadır.
Ayrıca hedefimiz ücretsiz seminer ve çalışmalar aracılığıyla dislekside erken tanı ve teşhis farkındalığını artırmak. Önceliğimiz bölgesel gelişim olmakla birlikte disleksi çatısı altında oluşturulan organzisayonların gelişimine katkıda bulunmaktır.
Çukurova Diyalog Ailesi olarak inanıyoruz ki disleksi doğal bir yetenektir ve algıya yön vererek dünyayı multidimensiyonel bakış açısıyla görmeyi sağlayan sezgisel bir beceridir. Biz de Çukurova Diyalog ailesi olarak "çukurova disleksi" nin nasıl işlediğini ve aslında bunun bireye verilmiş olan doğal bir yetenek olduğunu gösterebiliriz. Okuma yazma matematik gibi akademik becerilerde görülen gelişimsel bir özel öğrenme güçlüğüdür. Amerika Psikiyatri Birliği’nin ( APA 2001 ) tanımına göre Özel Öğrenme Güçlüğü; zekası normal ya da normalin üstünde olan bireylerin, standart testlere göre yaş, zeka düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda okuma, matematik ve yazılı anlatım düzeyinin beklenenin önemli ölçüde altında olmasıyla tanısı konulan bir bozukluktur. Ülkemizde henüz az tanınmış bir bozukluk olan “özel öğrenme güçlüğü” okul çağı çocuklarının % 10 – 20’ sinde görülmektedir. Özel öğrenme güçlüğü olan çocukların % 20 – 25’inde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bulunmaktadır.
Gelişimsel Yazma Bozukluğu (Disgrafi): Yazılı ifade, iiletişimin en üst düzey ve en karmaşık şeklidir. Yazılı ifade, sözel dili kullanmayı, okuma yeteneğini, kelimeleri doğru olarak oluşturabilmeyi, yazım kurallarını bilmeyi ve yazıyı planlayabilmeyi gerektirir. Yazmada zorluk çeken bir çocuk, öncelikle, sözcükleri oluşturmakta, hangi sesi hangi harfle eşlemesi gerektiğine karar vermede zorlanacaktır. Bu nedenle, öğrenme zorluğu olan çocukların yazı yazması yaşıtlarından daha uzun zaman alır. Ayrıca, bu çocuklar, hangi sesin hangi harfe karşılık geldiğini bulmada ve sesleri/harfleri doğru olarak sıralamada da çok zorlanabilirler, bu nedenle, yanlış ve eksik yazma çok sık görülen hatalar arasında yer alır, "seyhan disleksi" örneğin “geliyorlarmış” sözcüğünü “geliyormus” şeklinde yazabilir. Öğrenme zorluğu olan çocuklar, yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine de dikkat etmezler, kelimeleri, nokta ve virgül ile ayırmadan peşpeşe yazabilirler, hecelerin arasına boşluk bırakabilirler. “Alidisarıyatop oy namaya cıkmısti”, tipik bir örnek olabilir. Sonuç olarak, bu çocuklar uzun yazılı ifadelerde pek başarılı değillerdir, çok kısa yazılar yazmayı tercih ederler.

Gelişimsel Aritmetik Bozukluğu (Diskalkuli): Bu çocukların konuşmaları genelde akıcıdır ve görsel hafızaları da iyidir. Ancak bu çocuklar, zaman ve yön ile ilgili soyut kavramlarda zorlanabilirler; örneğin dün-bugün-yarın kavramları onlar açısından güçlük yaratan kavramlardır; sıralamada başarılı değillerdir, örneğin olayları anlatırken hangisinin önce hangisinin sonra geldiğini söyleyemezler, işlerini sıraya koyamazlar; zamanlamada da zorlanırlar, bir işin ne kadar zaman alacağını kestiremezler. Bu çocukların isim hafızaları zayıftır. Zihinden işlem yapmakta, para hesabında zorlanırlar. Aritmetik/matematik alanlarında zorlanan çocuklar, işlemlerin kurallarını unutabilirler, eldeleri unutabilirler, toplama diye başlayıp çıkarma ile devam edebilirler. Çarpım tablosunu akıllarında tutmak, matematik problemlerini çözmek için belli stratejiler geliştirmek de bu çocuklar için zordur. adana disleksi,çukurova disleksi,seyhan disleksi,adanada disleksi,çukurovada disleksi,seyhanda disleksi
GALERİ
ÇALIŞMA SAATLERİ
GünAçılışKapanış
Pazartesi09:0019:00
Salı09:0019:00
Çarşamba09:0019:00
Perşembe09:0019:00
Cuma09:0019:00
Cumartesi09:0019:00
PazarKapalı
İLETİŞİM

Çukurova Diyalog Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Mustafa Saçmalı

Kuttepe Mahallesi 83006 Sokak No: 11 İç kapı No: 1 Adana,Çukurova

ARA 0541 323 36 18Whatsapphttps://adanadisleksi.com/avniyigitgoksu@gmail.com
ETİKETLER

Adana disleksi - çukurova diyalog rehabilitasyon

,  

Çukurova Diyalog Rehabilitasyon

,  

adana disleksi

,  

çukurova disleksi

,  

seyhan disleksi

,  

adana dikkat eksikliği

,  

yüreğir disleksi

,  

adana dikkat eksikliği tedavisi

,  

adanada disleksi

,  

çukurovada disleksi

,  

seyhanda disleksi

,